Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto jagodowo-migdalowe

Desery

Autor: mateuszek

Przepisów i artykułów: 22 Ocena: 24

Dodano: 05.06.2009

Odsłon: 550

smaczniutkie i latwiutkie

Składniki

  • mąka, 300g
  • cukier, 100g
  • zoltko, 1
  • obrane i zmiekone migdaly, 100g
  • cukier waniliowy, 1
  • swieze jagody
  • maliny
  • borowki
  • czerwone porzeczki
  • agrest
  • jajka, 3
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Maslo utrzec z cukrem dodac migdaly a nastepnie dodawac po kolei reszte skladnikow.Na koncu wymieszac z jajkami na jedno litą mase.Wlozyc mase do dobrze natluszczonej tortownicy o srednicy ok 22 cm.Posypac jagodami i piec na dolnym poziomie piekarnika w temp. 175 stopni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń