Do góry

Desery Przepis na:

CIASTO KOKOSOWE

Desery

Autor: jolcia777

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 10

Dodano: 29.11.2009

Odsłon: 12520

Łatwe, tanie , szybkiei pyszne:)

Składniki

  • BISZKOPT 7 jaj,7 łyżek cukru,7 łyżek mąki,1 łyżeczka proszku do pieczenia+cukier waniliowy
> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Całe jaj ubić z cukrem i cukrem waniliowym ubic mikserem na mase konsystencję majonezu.Wylać masę na blaszkę wyłozona folią aluminiowa lub pergaminem i włozyć do piekarnika na 200 stopni .Piec20 minut .

  2. KREM BUDYNIOWO KOKOSOWY-1/2 litra mleka , budyń waniliowy,20 dkg kokosu,1/2 kostki masła lub margaryny. Polewa czekoladowa.Z mleka odlać 3/4szkl. do rozmieszania budyniu .,resztę zagotować z kokosem +2 łyżki cukru,następnie wlac budyń .Zestawić zmiksować margarynę dodać do budyniu.Biszkopt przekroić na 2 części dolną cześ cbiszkopta można posmarowa cpowidłami na to wylożyć masę budyniową pzrykryć drugą częścia ,udekorowac polewa czekoladową ,na grę można posypac wiorki kokosowe. Palce lizać:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

heca 29 grudnia 2009 Nie mylcie piernika z murzynkiem. Do prawdziwego piernika nie dodaje się kakao. Są dwa sposoby uzyskania piernikowego koloru: karmel lub kawa zbożowa, nigdy kakao.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 29 listopada 2009 Jolcia przy następnych przepisach postaraj się wypisywać składniki gdzie ich miejsce, będzie bardziej przejrzysty przepis. Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń