Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie ciasto o smaku kokosowym. Można dodać likier kokosowy, aby podkreślić smak.
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 152
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 26
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 36
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 152
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 26
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 36
Składniki
1 szklankę mleka wymieszać z mąką pszenną i ziemniaczaną oraz z żółtkami.
1 szklankę mleka lekko zagotować z cukrem. Dodać mleko z mąkami . Gotować na małym ogniu ciągle mieszając do momentu, gdy zrobi się gęsta masa budyniowa.
Miękkie masło utrzeć mikserem. Dodawać po trochę masy budyniowej. Dodać likier kokosowy ciągle mieszając.
Na dno naczynia (15x25 ) ułożyć herbatniki.
Na herbatniki wyłożyć połowę masy. Potem znowu herbatniki i masa. Na wierzch posypać wiórki kokosowe. Wstawić do lodówki na około 3 godziny.