Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto kokosowe z jabłkami

Desery

Autor: studentka

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 18

Dodano: 22.12.2009

Odsłon: 18533

Cos dla miłośników kokosu:). Ciasto jest łatwe i szybkie w przygotowaniu i zawsze sie udaje.

Składniki

> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. CIASTO: wszystkie składniki wsypuje do miski, a następnie rekami przesiewam przez palce. (NIE ZAGNIATAĆ). Z ciasta ma wyjść kruszonka. Następnie na wysmarowana i oprószoną bułka tarta blaszkę (o wymiarach ok 23x30-taka mam) wysypuje równo to ciasto.

  2. Starte na grubym tarle jabłka wyciskam z nadmiaru soku i wykładam równo na ciasto. Ja posypuje jeszcze cynamonem, bo lubię:)

  3. PIANA KOKOSOWA: Ubijam piane z białek, dodaje cukier puder-ciągle ubijam na sztywno! Teraz wsypuje partiami kokos i mieszam delikatnie już za pomocą łyżki. Po dokładnym wymieszaniu wylewam piane na jabłka, wyrównuje. PIEC ok 35-40 min w temp. 170 stopni. SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ankrys1 01 listopada 2012 fajnie,tylko w jakiej konsystencji margaryne "przesiac przez palce" ? a moze najpierw z maka rozkruszyc? a moze zwyczaje wszystkie skladniki nozem posiekac - jak na kruche? Mysle,ze zamiast margaryny lepiej uzyc masla,gdyz ciasto jest poprostu pachnace. :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

magi100 01 lutego 2010 wyglada bardzo apetycznie, napewno sprobuje!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 04 stycznia 2010 Podoba mi się ten przepis. Dodaje do ulubionych. Czasami potrzebuje upiec nieduże i smaczne ciasto. Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń