Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto krówka

Desery

Autor: izak

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 15

Dodano: 04.02.2009

Odsłon: 25962

szybkie, niedrogie oraz smaczne

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Przygotowujemy biszkopt: białka oddzielone od żółtek ubijamy na sztywno wraz z cukrem i octem (1 łyżka), kolejne ubijamy żółtka z 1 łyżką octu. Po kolei do ubitego białka dodajemy żółtka, olej oraz przesiane i wymieszane suche składniki (2 roadzje mąki, budyń, proszek, kakao). Pieczemy biszkopt przez około 25-30 minut w temperaturze 180 stopni. Kolejno przygotowujemy krem wg przepisu umieszczonego na opakowaniu.Do miękiego i dobrze rozmiksowanego masła, dodajemy po łyżce kremu. Dzięki temu masa ubije się dobrze, a masło doda kremowi twardości. Orzechy trzemy na tarce. Wrzucamy na patelnie, na którą wcześniej wlaliśmy olej. Dodajemy cukier. Prażymy składniki dopóki orzechy się nie zaruimienią. Na schłodzonym biszkopcie rozmarowujemy krem. Na końcu posypujemy ciasto posypką. Ciasto chłodzimy, Najlepiej smakuje na drugi dzień :) Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

izak 19 marca 2009 w sklepie jest to krem w proszku. można go z powodzeniem zastąpić kremem w proszku o innym smaku lub przygotować masę kaimakową ucieraną z masłem. pychaaaaaa!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

betaww 18 marca 2009 A GDZIE KUPUJESZ KREM "KRÓWKA"? A MOŻE MOŻNA GO CZYMŚ ZASTĄPIĆ ?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annawk 05 marca 2009 to ciasto wymaga dużo pracy, ale efekt jest tego wart, mam już rodzinne zamówienie na następną niedzielę.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń