Do góry

Desery Przepis na:

ciasto krówka

Desery

Autor: agent007

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 17

Dodano: 30.03.2009

Odsłon: 50400

jest bardzo pyszne i lepiej kupić gotowe mleko skondensowane czyli mase krówkową :)

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Z podanyc składników zagnieść ciasto i podzielić na pół. Upiec 2 placki na takich samych blachach (22x38 cm).

  2. Zrobić krem budyniowy i położyć go na ciasto. przykryć go ciastem.

  3. Puszkę mleka skondensowanego słodzonego gotować 3 godz. Wystudzić i wyłożyć połowę na wierzch ciasta. Rozsmarować i posypać orzechami. Drudą połowę zużyć dowolnie.

  4. Ciasto włożyć w reklamówkę lub pojemnik plastikowy i zapomnieć o nim na przynajmniej 1 dzień.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

aniaagataa 09 sierpnia 2009 Czytałam przepis i całkiem sensowny muszę spróbować koniecznie

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

agent007 04 kwietnia 2009 Można jeszcze pod kremem ciasto nasączyć ciasto alkoholem lub posmarować konfiturami :)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jola_sl 31 marca 2009 Biała masa to pewnie krem robiony na kaszy mannie, bo do ciasta miododwego najczęściej dodaje się ten krem.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

milia34 31 marca 2009 a ta biała masa to masa budyniowa tak jak do karpatki,bo nie ma na nią przepisu,pozdrawiam:)))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annawk 31 marca 2009 a gdzie przepis na tę białą masę ze zdjęcia- bez przesady ????

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń