Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 326
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 405
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 640
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 326
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 405
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 640
Składniki
Gotujemy 2budynie w pół litrze mleka i studzimy. W tym czasie można ugrzać masę krówkową. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia układamy pierwszą warstwę herbatników na nią nakładamy rozgrzaną masę i przykrywamy herbatnikami. Zimny budyń ucieramy z margaryną. Gotową masę dzielimy na pół. Połowę kładziemy na herbatniki, przykrywamy następna warstwą ciastek i dajemy pozostała masę i znów przykrywamy ciastkami. Na wierzch dodajemy ubitą śmietankę z cukrem pudrem.
Żeby śmietanka miała lepszą konsystencje możemy dodać 1 śmietan-fix