Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto kruche z jabłkami lub śliwkami

Desery

Autor: hugok

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 60

Dodano: 11.12.2008

Odsłon: 30234

szybkie, łatwe i baaardzo smaczne

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wszytkie składniki razem zagnieść (jeśli ciasto bedzie sie kleić to można dodać mąki). Następnie podzielić ciasto na 2 cz. Jedną część rozwałkować i połozyć na blasze. Pokłuć widelcem a nastepnie ułożć owoce. Owoce posypac cukrem i cynamonem. Nastepnie rozwałkowac 2 cz. ciasta i ułozyc na owocach, również pokłuć je widelcem. Piec w nagrzanym piekarniku ok 1h. (180 st.)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

elle_d 28 września 2009 Ja dodaje jeszcze do ciasta 1 łyżkę smalcu- ciasto staje się bardziej chrupkie. Ciasto dziele na dwie części, pierwszą wklejam formkę ciastem, drugą część zamrażam, kiedy już jest bardzo twarde tre na dużych oczkach tarki na wierzch, i wszystko bez wałkowania

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

hugok 31 grudnia 2008 Ja tam nie zauwazyłam surowego ciasta, bo to jest ciasto nasiąkniete sokiem z owoców :)
Poza tym nie lubie rozpaćkanych owoców ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

pepsi 28 grudnia 2008 Tylko by pomiędzy dolnym ciastem a owocami nie zostawała warstwa ciasta surowego proponuje owoce najpierw zesmażyc lub przegotować jak na powidła. Dopiero odsączone od nadmiaru soku wyłożyć na surowe ciasto. Pychotka :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

MariaJD 13 grudnia 2008 Takie ciasto zawsze robiła moja mama .Pychotka .Mniam mniam :))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń