Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto LION zostało zrobione z myślą o moich 26 urodzinach. Ciasto świetne właśnie na takie okazje, jest naprawdę mało czasochłonne i bez pieczenia. Jestem pewna, że zachwyci Was tak samo jak i mnie i moich gości. :)
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 375
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 99
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 375
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 99
Składniki
Blaszkę wykładamy folią aluminiową i układamy pierwszą warstwę z herbatników kakaowych. Podgrzewamy masę krówkową i ciepłą wylewamy na herbatniki, równo smarując. Na masę krówkową układamy krakersy.
Drobno kroimy 3 podwójne batony lion. W naczyniu ubijamy na sztywno śmietankę 30% z cukrem pudrem. Następnie powoli dodajemy ją do serków mascarpone. Wszystko razem miksujemy na gładką masę. Do masy dodajemy pokrojone batony i mieszamy szpatułką. Tak przygotowaną masę wykładamy na krakersy i na górze układamy jeszcze jedną warstwę kakaowych herbatników.
Kroimy pozostałe batony. W wysokim naczyniu ubijamy 500 ml śmietanki 36% i dodajemy cukier puder. Wykładamy na herbatniki i wierzch posypujemy pokrojonymi batonami. Ciasto należy zostawić na całą noc w lodówce. SMACZNEGO!!