Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 18
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 75
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 189
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 18
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 75
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 189
Składniki
Biszkopt: Białka ubić z cukrem, dodać żółtka, ubijając dodać olej, na koniec mąkę z proszkiem. Po upieczeniu i ostygnięciu przekroić biszkopt na dwa placki
Placek makowy:Dodajemy masło + cukier + żółtka + utarty mak i mąkę z proszkiem . Ubić na sztywno białka i wymieszać delikatnie z masą makową, upiec placek.
Biszkopt przekroić na pół i nasączyć go wodą z cytryną. na biszkopt nałożyć 1/3 śmietany, na to nakładamy placek makowy. Znowu 1/3 śmietany nakładamy. Drugą część biszkoptu nasączamy i na górę nakładamy pozostałą część śmietany. Na sam koniec polewamy czekoladą.