Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13206
To proste i smaczne sushi z łososiem i ogórkiem, idealne na lunch, kolację lu...
Odsłon: 140
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 174
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 2842
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13206
To proste i smaczne sushi z łososiem i ogórkiem, idealne na lunch, kolację lu...
Odsłon: 140
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 174
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 2842
Składniki
Z podanych składników zagnieść kruche ciasto i włożyć do lodówki .Oddzielić żółtka od białek,żółtka zmiksować z połową cukru i serem,dodać kwaśną śmietanę ,budyń i mak.Białka ubić z pozostałym cukrem i wymieszać delikatnie z masą serową.Kruche ciasto wyciągnąć z lodóki rozwałkować i wyłożyć nim dno tortownicy na to masę serowo-makową a na górę układać wiśnie wciskając je palcem do środka ale zostawiając ich czubki na wierzchu i piec w 175 stopniach ok. godzinki.Wystudzone polać czekoladą.Życzę smacznego
Piekłam do ciasto pierwszy raz i osobiście następnym razem dam mniej maku niż w przepisie tak ok. 15 dag.żeby było bardziej czuć ser.