Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie i łatwe:)
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 180
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 204
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 180
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 204
Składniki
Masło utrzeć z cukrem. Następnie dodać żółtka i całe jajko. Dalej ucierać i dodawać mąkę i proszek. Wyłożyć do małej tortownicy i piec 20 minut w 180 stopniach.
W tym czasie ubić pianę z białek, dodać cukier i budyń.
Gdy ciasto jest juz upieczone, wykładamy na nie maliny, polewamy ubitą pianą i wstawiamy do piekarnika jeszcze na 20 minut. Trzeba pilnować, żeby pianka się nie przypiekła.