Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto marchewkowe

Desery

Autor: fRESSKA

Przepisów i artykułów: 26 Ocena: 1718

Dodano: 19.02.2008

Odsłon: 6409

Ciasto marchewkowe

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Marchewę umyć, obrać, posiekać za pomocą blendera. Jajka zmiksować z cukrem na puszystą masę, dodać olej, miksować aż składniki dokładnie się polączą. Dodać mąkę przesianą z sodą, proszkiem do pieczenia i cynamonem oraz szczyptę soli i sok wyciśnięty z cytryny. Całość dokładnie wymieszać, połączyć z marchewką. Ciasto przełożyć do natłuszczonej i posypanej tartą bułką formy. Piec ok. 40 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury około 200 st C.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń