Do góry

Przekąski Przepis na:

Ciasto marchewkowe

Przepis dnia 2008-04-05
Przekąski

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20665

Dodano: 04.04.2008

Odsłon: 51441

Pyszne z serkiem waniliowym.

Składniki

  • 1 i 1/4 szkl. oleju
  • 4 jaja
  • 2 szkl. drobno utartej marchewki
  • 2 szkl. mąki
  • 2 szkl. cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • 2 łyżeczki sody szczypta soli
  • orzechy
  • czubata łyżka kakao
  • 4 łyżeczki cukru
  • łyżeczka masła
  • 2 łyżeczki zimnej wody
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jaja utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodawać stopniowo mąkę i olej, na końcu marchew, proszek do pieczenia, sodę, cynamon, orzechy i rodzynki. Piec w temp. 200 st., ok. 55 min. Polewa: wszystkie składniki połączyć i gotować na bardzo małym ogniu aż do rozpuszczenia cukru. Smarować zimne ciasto.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Grafiterka 17 kwietnia 2015 Zrobiłam właśnie, wyrosło pięknie. Pysznota ;)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń