Do góry

Desery Przepis na:

ciasto maślane

Desery

Autor: kokalala

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 568

Dodano: 03.01.2010

Odsłon: 6999

przepyszny maślany posmak ,bez jajek

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. wszystkie składniki zagnieść, podzielić na dwie części. jedną częścią ciasta wyłożyć blachę, drugą część ciasta wstawić do zamrażalnika na 30 minut. podpiec pierwszą część w 180 st.c na delikatny złoty kolor przez około 10-minut. po ostygnięciu wyłożyć dżemem i starkować pozostałą zamrożoną część ciasta. piec około 20 minut na bardziej zlotawy kolor. po ostygnięciu można posypać cukrem pudrem. smacznego !

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń