Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa na rosole z niedzieli to idealna propozycja na pożywne i pyszne danie, k...
Odsłon: 662
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 515
Zupa na rosole z niedzieli to idealna propozycja na pożywne i pyszne danie, k...
Odsłon: 662
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 515
Składniki
Margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym,następnie dodajemy po jednym jajku dalej ucierając,potem dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz miętą(wysypać z torebek).
Jabłka ścieramy,czekoladę kruszymy na maleńkie kawałeczki,dodajemy do ciasta po czym dobrze ucieramy żeby wszystko się połączyło.Wylewamy na blaszkę (średniej wielkości),pieczemy około 60 minut w temp. 160-180 stopni.Po upieczeniu ciasto zostawiamy na 10 minut w piekarniku.Gdy całkowicie wystygnie polewamy białą polewą lub posypujemy cukrem pudrem.Smacznego :)