Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto migdałowo-kakaowe

Desery

Autor: Tosca

Przepisów i artykułów: 87 Ocena: 1920

Dodano: 08.06.2009

Odsłon: 15050

Obiecane ciasto. Wynik udanego eksperymentu. :)

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jajka ubić z cukrem i cukrem migdałowym na puszystą masę, dodać roztopione, przestudzone masło, stopniowo przesianą z proszkiem mąkę, kakao i na końcu bakalie.

  2. Piec ok pół godziny w 170 st. Najlepiej smakuje drugiego dnia! Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Tosca 10 lipca 2009 Sorki, przeoczyłam... Ja dodaję ok 3/4 szklanki na podaną ilość. Jak ktoś lubi mocno słodkie, mozna dać więcej. :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Tosca 10 lipca 2009 To na niewielką keksówkę. Jak chcesz na wiekszą blaszkę, podwój porcje. :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

betaww 08 czerwca 2009 DIĘKUJE TOSCA ZA PODANIE PRZEPISU. WYGLĄDA SMAKOWICIE

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń