Do góry

Desery Przepis na:

CIASTO ORZECHOWE "WIEWIÓRKA"

Desery

Autor: ewaitalia

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 3

Dodano: 16.03.2009

Odsłon: 3284

Chyba najprostszy placek orzechowy.

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Masło utrzeć z cukrem, dodać po jednym jajku i po łyżce przesianej mąki pszennej i ziemniaczanej, proszek, orzechy i mleko. Dobrze wyrobić ciasto na jednolitą masę. Wylać do płaskiej, natłuszczonej i posypanej bułką tartą formy i piec 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni. Posypać cukrem pudrem lub polukrować albo polać czekoladą lub orzechową polewą. Ciasto można przybrać również bitą śmietaną.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Laszka 25 marca 2009 A jaka paczka proszku do pieczenia? bo są 8g, 16g i 32g?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń