Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto orzechowo- miodowe

Desery

Autor: Buba09

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 2

Dodano: 24.12.2008

Odsłon: 1728

Jest łatwe do zrobienia a jednoczesnie przypomina wykfintne danie :P:P:P NAJWAŻNIEJSZE SĄ ORZECHY 20dkg

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Zagnieść ciasto, rozdzielić na dwie części i upiec każdą część osobno. Na jednym surowym placku ułozyc posiekane orzechy ktore pierwsze musisz ugotowac z 10 dkg cukru, 12dkg masla, 2 łyżkami miodu i placek z gotowymi orzechami upiec w temperaturze około 180 stopni. Kiedy juz mamy gotowe obydwie czesci placka musimy zrobic mase:P Mieszasz mleko, cukier, mąke ziemniaczana i mąke zwyklą, maslo i nakoncu dorzucasz powoli miksujac gotowy budyn waniliowy :):) potem przkladasz ciasto masa i juz gotowe:):) Życzę smacznego :D:D:D

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń