Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny deserek na niedzielę.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 99
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 217
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 216
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 99
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 217
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 216
Składniki
Wykonanie: Margarynę utrzeć z cukrem i połączyć z żółtkami, cały czas ucierając dodawać mąkę z proszkiem do pieczenia. W trakcie ucierania wlać mleko i sztywno ubitą pianę z białek. Delikatnie wymieszać z ciastem i wlać do formy wyłożonej pergaminem. Na powierzchni ułożyć owoce lekko je wciskając i piec około 45 minut w temperaturze 170 stopni. Galaretki rozpuścić w pół litrze gorącej wody, ostudzić i wymieszać z ubitymi na mleku śnieżkami (według opisu na opakowaniu). Wylać pianę na upieczony i wystudzony placek i przenieść w chłodne miejsce. Owoce możemy zmienić na inne sezonowe wraz z galaretkami stosownymi do owoców.