Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto piernikowo-jabłkowe

Desery

Autor: Befado

Przepisów i artykułów: 32 Ocena: 198

Dodano: 19.12.2009

Odsłon: 923

Łatwe do zrobienia.

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Żółtka ucierać z cukrem dodając kolejno olej,mąkę cynamon,sodę,kakao.

  2. Jabłka obrać i pokroić w kostkę.

  3. Z białek ubić pianę,dodać do ciasta,wsypać pokrojone jabłka i delikatnie wymieszać.

  4. Piec około 40 minut w temperaturze170 stopni.

  5. Po upieczeniu ciasto posypać cukrem pudrem lub polewą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń