Do góry

Desery Przepis na:

CIASTO PIERNIKOWO KARPATKOWE

Desery

Autor: martucha3

Przepisów i artykułów: 29 Ocena: 389

Dodano: 31.10.2009

Odsłon: 26589

Bardzo smaczne nawet dla wybrednych smakoszy.

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Na piernik margarynę utrzeć z cukrem i 2 jajkami , dodać dżem ,mleko i 3 szklanki mąki i resztę składników.Natłuścić formę ,przełożyc ciasto i piec 50-60 minut w tem.200 st.Ciasto po upieczeniu gdy wystygnie przekroic na dwa placki.

  2. Na ciasto ptysiowe 3/4 szkl.wody zagotowac z 0,5 kostki margaryny,zmniejszyć ogień i wsypać 1 szkl.mąkii ucierac .Gdy ciasto zacznie odstawać od ścianek ,zdjąć z ognia i przestydzic ,mieszając dodawać 5jajek.Wylac na blachę i piec przez30min.w tem 180st.

  3. Przygotować krem karpatkowy według przepisu na opakowaniu.

  4. Na placek piernikowy wyłozyć połowe kremu i przykryć ciastem ptysiowym i nasępna porcja kremu i placek piernikowy,po wierzchu polać polewą czarną lub białą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

martucha3 19 marca 2010 nie jedną kostkę margaryny zapomniałam dopisać ...sorki

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

barbarina 09 listopada 2009 Wyprubowałam ciasto jest naprawdę pycha polecam wszystkim.Ja zrobiłam sama masę. Wszystkim smakowało. Dzieki za taki fajny przepis. Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

agus32 02 listopada 2009 Bardzo interesujący przepis,dodaję do ulubionych na pewno wypróbuję.Pychotka.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

domino 31 października 2009 super ciasto napewno zrobie go jak najszybciej !!!!!!!!pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń