Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banalnie proste ciacho a do tego bardzo smaczne.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2072
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały pasztet z pieczonej kaczki z d...
Odsłon: 3296
Żeby relish z cukinii ładnie wyglądał w słoikach i na talerzu, najlepiej będz...
Odsłon: 2424
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2072
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały pasztet z pieczonej kaczki z d...
Odsłon: 3296
Żeby relish z cukinii ładnie wyglądał w słoikach i na talerzu, najlepiej będz...
Odsłon: 2424
Składniki
Białka ubijamy na sztywno z cukrem, dodajemy żółtka a następnie olej i wodę. Mąkę, proszek do pieczenia oraz kakao przesiewamy do ciasta i delikatnie łączymy. Wylewamy do dużej blaszki ( 26 na 37 cm ) wyłożonej papierem do pieczenia. Ser miksujemy z budyniem i cukrem, ja dałam ser twarogowy trzykrotnie mielony i wydaje mi się że był za ciężki bo utonął w cieście, myślę że lepszy był by ser z wiaderka. Ser przekładamy do woreczka, obcinamy końcówkę i wyciskamy na ciasto paski w pionie i poziomie tworząc kratkę. Pieczemy w 180 stopniach około 40 minut.