Do góry

Przekąski Przepis na:

Ciasto półfrancuskie

Przekąski

Autor: mamakacperka4

Przepisów i artykułów: 49 Ocena: 744

Dodano: 16.07.2009

Odsłon: 1439

Na słodko, ale można wykorzystac inaczej :) Jakieś paluchy - posypane kminkiem....

Składniki

  • mąka, 3 szklanki
  • 1 margaryna
  • 1 szkl kwaśnej śmietany
  • 2 żółtka
5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Margarynę roztopić ostudzic. Ze składników wyrobić ciasto. Włozyc do lodówki na 1 godzinę. Następnie wykrawac ciasteczka lub formować rogaliki z marmolada.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

agulam22 13 sierpnia 2009 Ciast półfrancuskiego nie trzeba składać i wałkować kilkakrotnie ,dlatego półfrancuskie.Ale z tego też wychodzą pyszne rzeczy.Ja znam jeszcze przepis na ciasto francuskie-drożdżowe.Jest także pyszne!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mamakacperka4 20 lipca 2009 Piecze sie az sie zarumienia, a nie składam tego ciasta.. wycianam kształty po schlodzeniu.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Tosca 17 lipca 2009 A nie trzeba tego kilkakrotnie składac i wałkować, tak jak francuskie?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kuchniahanny 16 lipca 2009 A długo pieczesz te ciastka czy rogaliki. Bo szczerze mówiąc nie robiłam jeszcze ciasta półfrancuskiego ani francuskiego!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń