Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1811
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1811
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
Składniki
upiec biszkopt; białka ubić na sztywno dodać 1 szkl cukru następnie cały czas ubijając dodać żółtka rozmącone z octem na koniec powoli wsypywać zmieszane mąki z proszkiem wymieszać delikatnie i wylać na blachę piec ok 30 min w temp 200 st wystudzić i przekroić na pół
szklankę mleka zagotować z 3 łyżkami cukru i wlać w to budyń rozmącony w 1/2 szkl mleka ugotować do zgęstnienia i zimny utrzeć z 1 kostką margaryny można dodać trochę alkoholu rozsmarować na połówce biszkopta
ugotowane mleko z puszki połączyć z 3/4 kostki margaryny i ok połowę tej masy rozsmarować na masie budyniowej i przykryć drugą połówką biszkoptu na to posmarować resztę masy mlecznej
na patelni rozpuścić 1/4 kostki margaryny i 3 łyżki cukru wsypać słonecznik i smażyć mieszając na słomkowy kolor posypać wierzch ciasta (ciepłym słonecznikiem)