Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
aromatyczne, pyszne ciasto z glazura rumowa - polecam na swieta bozego narodzenia ale nie tylko... ;)
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 67
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 123
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 359
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 67
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 123
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 359
Składniki
miekkie maslo i cukier puder ubic na piane, stopniowo dodawac zoltka. na koncu dodac stopiona i ostudzona czekolade.
bialka + cukier krysztal + cukier waniliowy + sol ubic na sztywna piane. make wymieszac z orzechami. ubita piane dodac do masy czekoladowej a potem wsypac mieszanke maki z orzechami powoli i wymieszac.
ciasto posmarowac gladko na blaszke wylozona papierem do pieczenia. piec w temp.200 st. przez 15-20 min (w zaleznosci od piekarnika. u mnie trwa to krocej. sprawdzic po prostu po 15 min. patyczkiem)
cukier puder + rum wymieszac na gladka mase, glazura ta smarowac jeszcze cieple ciasto. gdy glazur sie zetnie ciasto kroic w 4 x 4 cm kwadraty. smacznego :)