Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto "Fiona" to dziewczęcy odpowiednik ciasta "Shrek"
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 479
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 9713
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 127
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 740
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 143
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 479
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 9713
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 127
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 740
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 143
Składniki
Ciasto: Białka ubić ze szczyptą soli. dodać cukier i cukier waniliowy. Dalej ubijając dodać żółtka. Miksujemy ,aż wszystko ładnie się połączy. Na koniec dodać olej, chwilę ucieramy i małymi porcjami dodawać obie mąki z proszkiem,Mieszamy delikatnie łyżką drewnianą. Ciasto wlewamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 35 minut w 180 st. C.
Masa Budyniowa: Sok oraz wodę połączyć ze sobą. W ok. 150 ml napoju rozpuścić budynie. Resztę soku zagotować wraz z cukrem. Następnie wlać rozrobiony budyń i energicznie mieszać do zgęstnienia masy. Gdy odrobinę przestygnie, wlać "budyń" do formy wyłożonej biszkoptami. Całkowicie wystudzić.
Masa Śmietanowa: Galaretkę przygotować według instrukcji na opakowaniu. Studzić do lekkiego stężenia. Następnie kremówkę ubić na sztywno pod koniec dodać fix wymieszany z cukrem pudrem (pamiętajmy, że śmietanki nie należy zbyt długo ubijać, ponieważ może wytrącić się masło). Do śmietanki dodać lekko stężoną galaretkę - delikatnie i krótko miksować do otrzymania gładkiej konsystencji. Na masę budyniową wyłożyć delicje (galaretką do góry) a na nie wylać masę śmietanową. Umieścić w lodówce do stężenia. W tym czasie przygotować drugą galaretkę - wystudzić. Gdy masa zgęstnieję na wierzch ciasta wylać schłodzoną, ale nadal płynną galaretkę. Chłodzić do momentu całkowitego stężenia.