Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto "Krówkowe"

Desery

Autor: Ashira

Przepisów i artykułów: 34 Ocena: 663

Dodano: 02.07.2008

Odsłon: 7338

Mega słodkie...

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. W garnku rozpuścić krówki z masłem i 1 szkl. mleka. Do masy dodać budyń wymieszany z 0,5 szkl. mleka. Masę wylać na krakersy, zostawić do zastygnięcia. Opcjonalnie można dodac odrobinę żelatyny dla pewności, że masa się zetnie.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Ashira 20 marca 2011 Wszystko jest dokłądnie napisane. roztopić krówki z masłem i 1 szklanką mleka. ja masy nie podgrzewałam i tak ją podgrzeję mieszając wszystko do rozpuszczenia.
o budyniu też jest napisane, że należy go wymieszać z 0,5 szklanki mleka, zimnego.
trochę nie rozumiem problemu... mam nadzieję, że już wszystko jasne. życzę smacznego

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

magic201 16 marca 2011 niestety ja chciałam zrobić to ciasto po raz pierwszy ale przepis nie jest dla mnie do końca jasny...
Z mleka i masła, korzystam tylko w momencie gdy chce roztopić krówki? Czy masę z puszki mam wcześniej podgrzać?
I czy budyń ma być wymieszany z zimnym mlekiem (czyli proszek + mleko bez podgrzania?)
Bardzo proszę o odpowiedź - mocno zainteresowana :)))))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Ashira 04 lipca 2008 Gwarantuję, że krakersy idealnie pasują do tego ciasta;) lubię je ponieważ jest to ten typ, że zjesz kawałek i już masz dość słodyczy na nastepne dwa dni;P idealne dla gości, przynajmniej moim zdaniem

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

iwona13 04 lipca 2008 Do tej pory na krakersach robiłam masę rafaello ale ta też jest super pod warunkiem że ktoś lubi słodkie!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń