Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 98
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 41
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 110
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 98
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 41
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 110
Składniki
2 szklanki mleka doprowadzić do wrzenia z 1 szklanką cukru. 1 szklankę mleka, 3 łyżki mąki ziemniaczanej i 3 łyżki mąki pszennej mieszać do uzyskania jednolitej masy i wlać do gotującego się mleka. Mieszać aż zgęstnieje i czekać aż wystygnie.
Do wystudzonej masy dodać 3 żółtka i masło śmietankowe i miksować.
Na blasze ułożyć na przemian krakersy - krem - krakersy - krem... na koniec posypać wiórkami i włożyć na noc do lodówki. Następnym razem dodam płatki migdałów :)