Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto "SKALNIAK''

Desery

Autor: weronika9050

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 12

Dodano: 05.04.2012

Odsłon: 7034

Jest pyszne i bardzo łatwe do zrobienia:)

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Z podanych wyżej składników zagnieść ciasto.

  2. 3/4 ciasta rozwałkować, wyłożyć na blachę, posmarować dżemem, na to piana z białek + 1/2 szklanki cukru pudru + 1 łyżka mąki ziemniaczanej. Piec w temp. 170 stopni. Resztę ciasta rozwałkować i upiec ( do kruszenia).

  3. Masa: masło + puszka mleka skondensowanego , razem utrzeć.

  4. Na ciasto upieczone z bezą dajemy bakalie na to masę , w masę wkładamy pokruszone ciasto i polewamy polewą do dekoracji.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

weronika9050 06 kwietnia 2012 polecam jeszcze zamiast wszystkich bakali dodać orzechy do masy krówkowej. jak dla mnie jest lepsze. Ale każdy sam podejmuje decyzje.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

panka 06 kwietnia 2012 Szkoda że nie ma fotki. A przepis brzmi pysznie .

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

lippy-25 05 kwietnia 2012 A ile tych białek do piany? Bo nie ma ich w składnikach. To mają być 4 białka które pozostały po żółtkach?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Dagusia29 05 kwietnia 2012 Może być pyszne. Szkoda że nie ma zdjęcia:(

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń