Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto ryżowe

Przepis dnia 2008-10-27
Desery

Autor: gwarek

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 95

Dodano: 03.09.2008

Odsłon: 25582

Ryż też można jeść inaczej!

Składniki

  • biały ryż, 1 kubek
  • marchewka, 2 szt
  • słodka kukurydza, 2 dłyżki
  • jajka, 2 szt
  • sól
  • czarny pieprz
  • pietruszka, kilka listków
  • oliwa z oliwek, 2 dłyżki
  • mąka, 2 dłyżki
  • czosnek proszkowany, 1 dłyżka
1-2 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ugotuj ryż i odstaw do ochłodzenia na 30 min. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Wsyp ryż do miski i dodaj resztę składników za wyjątkiem oliwy i mąki. Wysmaruj brytfankę oliwą i posyp mąką. Wlej ryżową miksturę i nasmaruj oliwą jej wierzch. Piecz około 30 minut. Podawaj zimne jako przystawka czy deser lub ciepłe jako danie główne.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń