Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto Stracciatella

Desery

Autor: Kiniusia100

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 110

Dodano: 04.01.2010

Odsłon: 16059

Szybkie i smaczne.

Składniki

  • 3 paczki herbatników maślanych
  • 500 ml mleka
  • 4 śnieżki na mleko
  • płatki czekoladowe
> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Herbatnikami wyłożyć blaszkę tortownicę (24cm). Mleko i śnieżki ubić na sztywną masę, dodać płatki czekoladowe i delikatnie wymieszać. Wyłożyć na blaszkę i ozdobić resztą płatków czekoladowych. Schłodzić w lodówce przez minimum godzinę. SMACZNEGO!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

gadula 14 września 2010 Ja robię podobnie ale zamiast śnieżki używam stracciatellę w torebce doktora oetkera (z tej serii Desery Świata) miksuje się tylko z mlekiem i gotowe, a w smaku niebo w gębie.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń