Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto truskawkowe z kruszonką

Desery

Autor: anikraw

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 5

Dodano: 14.01.2010

Odsłon: 1975

Naj, naj, naj ... najlepsze, najprostsze... po prostu naj, naj :) Z bardzo dużą ilością owoców i pyyyyszną kruszonką.

Składniki

> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Okrągłą formę o średnicy ok 24 cm wysmarować masłem. Ucierać masło z cukrem pudrem na gładką i puszystą masę. Nie przerywając ucierania dodawać kolejno po jednym jajku. Następnie dodawać po kilka łyżek przesianej mąki z proszkiem do pieczenia i miksować do połączenia się składników. Ciasto przełożyć do formy, na wierzchu rozłożyć truskawki (większe pokroić na połówki). Posypać kruszonką i wstawić do nagrzanego piekarnika - 180 stopni. Piec przez 60 - 70 minut. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem,

  2. Przygotować kruszonkę: 150 g mąki, 75 g masła, 75 g cukru - na małym ogniu na patelni roztopić masło, dodać cukier a po chwili mąkę, wymieszać, ostudzić.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kobra6 14 stycznia 2010 Może można dać truskawki zamrożone?:):):)Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mirabelka 14 stycznia 2010 Niestety, to nie ciasto na tę porę roku, bo skąd wziąć świeże truskawki... Ale nabrałam na nie ochoty po przeczytaniu przepisu... :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń