Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto Tulipan (nowe wydanie dawnej zebry:)

Desery

Autor: Joanna07

Przepisów i artykułów: 10 Ocena: 42

Dodano: 14.07.2009

Odsłon: 4144

Szybkie, tanie, smaczniejsze niż babka piaskowa, banalnie proste i pyszne:)

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jajka ubijamy z cukrem. Powoli dodajemy po troszkę oleju, wody, mąki. Pod koniec dokładamy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz szczyptę soli. Kolejno ciasto dzielimy na 2 części i do jednej dodajemy 2 łyżki kakao, zaś do drugiej 2 łyżki mąki. Przygotowywujemy sobie 2 blaszki metrówki i wlewamy po 2 łyżki ciasta jasnego na środek blaszki, na to dwie łyżki ciemnego i tak na przemian, aż skończy nam się ciasto.

  2. Całosc pieczemy w piekarniku w 180 stopniach przez około 40 minut. Cisto po przekrojeniu wygląda tak jakby w środku z ciemnego ciasta był wymalowany kwiat tulipan

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Joanna07 14 lutego 2010 ojejku zapomniałam dopisać 1 i 1/2 szl. cukru

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madziab 13 lutego 2010 Mam pytanie. Czy sam cukier waniliowy to nie za malo? Nie powinno sie dodac jeszcze zwyklego cukru?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń