Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesienne ciasto, wilgotne i puszyste.
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 714
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 194
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 714
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 194
Składniki
Masło ucieram z cukrem, aż utworzy się coś w rodzaju kruszonki, dodaję po jednym jajku i miksuję tylko do połączenia składników. Mąkę przesiewam z proszkiem do pieczenia, dodaję do masy maślanej i krótko miksuję. Na końcu wlewam likier kokosowy. Blaszkę o wym. 24x25 cm wykładam papierem do pieczenia, 1/3 ciasta rozprowadzam na spodzie
i posypuję kakao.
Wykładam drugą część ciasta, ponownie posypuję kakao, na wierzchu rozprowadzam trzecią część ciasta, którą pozostawiam białą. Na cieście układam połówki brzoskwiń.
Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180°C na 50 min-do suchego patyczka. Upieczone wyjmuję i zostawiam by przestygło. Składniki polewy rozpuszczam na patelni i polewam letnie ciasto. Odstawiam, studzę i kroję na kawałki