Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasta ucierane, a już w szczególności z owocami w naszej rodzinie zawsze pożądane. Szybkie, łatwe i mam wrażenie, że nie do popsucia :). Jak są świeże owoce - z takich korzystamy. W zimie super się sprawdza z owocami mrożonymi lub tymi pozostałymi z kompotu.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 374
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 99
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 374
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 99
Składniki
Jajka ucieramy z cukrem na jasną puszystą masę. Następnie dodajemy olej, wodę i wszystko delikatnie mieszamy. Wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i ponownie mieszamy do połączenia składników. Jeżeli cisto jest bardzo rzadkie dosypujemy odrobinę mąki. Brytfankę 20/30 wykładamy papierem do pieczenia i przelewamy gotowe ciasto. Na wierzch układamy ulubione owoce. Piekę w 185 stopniach przez ok 60 minut.