Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto wyszło pyszne,lekko kwaskowe,rozpływające się w ustach.Bardzo polecam:)
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1788
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 157
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 229
Polecam.
Odsłon: 261
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 66
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1788
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 157
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 229
Polecam.
Odsłon: 261
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 66
Składniki
Rabarbar umyć i wyczyścić z włókien,pokroić na cząstki. Margarynę utrzeć z cukrem( każdy ilość cukru daje wg.własnego smaku) Gdy margaryna z cukrem utarta na puch dodać całe jajka i miksować.Dodać mąkę,cukier waniliowy,pr.do pieczenia i miksować,gdy za gęste dodać śmietanę,ja dawałam. Ciasto wyłożyć na formę wyścieloną papierem do pieczenia,na wierzch poukładać pokrojony rabarbar i zrobić kruszonkę. KRUSZONKA Margaryna 1,3 co została plus jeszcze trochę,6 łyżek cukru i mąki tyle by zagniotło się ,tak na oko. Nie trzeba jej mrozić tylko od razu sypać po cieście ,dać do piekarnika nagrzanego do 100st.Po 10 min.podwyższyć temp.do 180st.i piec do złotego koloru kruszonki.
Smacznego życzę!