Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 44
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 171
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 75
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 52
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 44
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 171
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 75
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 52
Składniki
Margarynę utrzeć z cukrem,dodać po jednym jajku cały czas ucierając,na koniec dodać mąkę z proszkiem i budyń cały czas ucierając.Wyłożyć ciasto na blaszkę wyłożoną papierem lub wysmarowaną margaryną i wysypaną bułką tartą
truskawki większe pokroić na 4 części mniejsze na pół i wyłożyć je na ciasto
Przygotować kruszonkę:masło ugnieść z mąką i cukrem,posypać nią truskawki.Piec w 180-200stopni do momentu aż patyczek zanurzony w cieście będzie suchy
Ciasto piekłam w dużej blaszce o wymiarach 28/38 cm