Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
A cóż tu pisać? :) Jest pyszne, polecam.
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 63
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 141
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 399
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 255
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 63
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 141
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 399
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 255
Składniki
Piekarnik nagrzać do 160 st. C. Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Śliwki umyć, osuszyć, przekroić na pół i wyjąć pestki. Masło utrzeć z cukrem. Cały czas miksując stopniowo dodawać jajka. Mąki połączyć razem z proszkiem do pieczenia i przesiać do masy. Mieszając, stopniowo wlewać jogurt, aż wszystkie składniki się połączą. Połowę ciasta przelać do formy i rozprowadzić je równomiernie. Ułożyć śliwki i wlać pozostałe ciasto. Wierzch wyrównać. Piec godzinę.