Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto wielosmakowe

Desery

Autor: Anetta

Przepisów i artykułów: 28 Ocena: 718

Dodano: 07.05.2009

Odsłon: 42707

Fajne kolorowe ciasto

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ciasto:Białka ubić.Stopniowo dodawać cukier i żółtka.Połączyć z mąkami wymieszanymi z proszkiem do pieczenia.Ciasto wlać do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki o wymiarach 25/40 cm.Piec w temperaturze 180stopni przez 30min.

  2. Masa budyniowa:Szklankę mleka zagotować z cukrem.W pozostałym mleku roztrzepać żółtka i obie mąki.Wlać na gotujące mleko.Margarynę utrzeć.Dodawać przestudzony budyń.Mase budyniową podzielić na 2części.Do jednej wsypać kakao do drugiej wlać sok z cytryny.

  3. Wykonanie ciasta:Ostudzone ciasto przekroić wzdłuż.Mleko w puszce zalać wodą.Gotować na małym ogniu 3 godziny.Jeden plat ciasta posmarować dżemem i masą z kakao(kładzioną w odstępach)Między masę kakaową włożyć masę cytrynową.Na masie wyłożyć karmel(w odstępach)Przykryć drugim płatem ciasta.Polać polewa.Udekorować wg. uznania.Polewa:50g.margaryny,3łyżki kakao,3łyżki cukru,3łyżki wody.Wode z cukrem zagotować dodać margaryne i na koncu kakao chwilke zagotowac i posmarowac ciasto.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

agniesia1405 08 maja 2009 jak czas przygotowania wynosi 60 min - jak mleko trzeba gotować 3 godziny ?

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kruszynka25 07 maja 2009 smakowicie wygląda mniam, mniam:-)))))))))))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń