Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto włoskie

Desery

Autor: konwalijka77

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 8

Dodano: 28.05.2011

Odsłon: 12095

Przepis łatwy szybki w sam raz dla niespodziewanych gosci,a po za tym niedrogi i pyszny-spróbujcie...

Składniki

  • cukier, 1szklanka
  • cukier waniliowy, 1opakowanie
  • mąka, 2szklaki
  • kakao, 2-3łyżki
  • jajka, 5sztuk
  • jabłka, 60dkg
  • proszek do pieczenia, 1/5łyżeczki
  • cynamon, 1/5łyżeczki
  • soda oczyszczona, pół łyżeczki
  • olej, 1 szklanka
> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jajka,cukieri cukier wan.ubić mikserem na puszystą masę.Wsypywać ciągle mieszając mąkę, kakao, cynamon,sodę i proszek do pieczenia.dokładnie wymieszać składniki.

  2. pod koniec ubijania dlewać pomału olej ciągle mieszając.miksować aż ciasto całkowicie wchłonie tłuszcz.

  3. następnie umyć jabłka,obrać wykroić gniazda nasienne i pokroić w kostkę.cząstki jabłek dodac do ciasta delikatnie pomieszać drewnianą łyżką,wylać na natłuszczoną i wysypaną bułką tartą podłużną blachę[keksówkę]i wstawić do piekarnika.piec ok.55min w temp.200st.Ciasto można polukrować lub posypać cukrem pudrem-pychotka!!!!!!!!!

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń