Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto WZ

Desery

Autor: Mateusz15

Przepisów i artykułów: 55 Ocena: 2173

Dodano: 08.10.2008

Odsłon: 22847

Pyszne czekoladowe ciasto, przekładane delikatnym, aksamitnym kremem, polane delikatną czekoladą. Wprost rozpływa się w ustach.

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. CIASTO: zmiksować kostkę margaryny, cukier, dżem oraz kakao. W osobnym naczyniu ubić całe jajka i wymieszać ze zmiksowanymi skłądnikami do uzyskania jednolitej masy. Dodać mąkę, mleko i sodę po czym wszystko wymieszać. Ciasto piec w formie o średnicy 25 cm lub o wymiarach 20 cm na 30 cm przez 40 minut w 180 stopni (piekarnik elektryczny), 200 stopni (piekarnik gazowy). KREM: Utrzeć masło z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym. Nie przerywając ucierania dodawać małymi porcjami serek homogenizowany, aż do uzyskania jednolitej masy. PRZEKŁADANIE: przeciąć ciasto wzdłóż, przełożyć kremem i zalać czekoladową polewą (przepis na polewę znajdziedziu w moich przepisach, pod nazwą "Polewa czekoladowa"). SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Ania197014 17 stycznia 2009 a ja krem robie tak; ubijam 0,5 l smietany kremóki i dodaje 3 serki wanieliowe, mieszam i dodaje 3 Å

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń