Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto z budyniem i jabłkami.

Desery

Autor: socharena

Przepisów i artykułów: 30 Ocena: 561

Dodano: 13.11.2008

Odsłon: 2906

Smaczne, delikatne ciasto...Zawsze się udaje:)

Składniki

  • margaryna,, 1 kostka,
  • jajka,, 4,
  • cukier,, 1 szklanka,
  • mąka pszenna,, 1 szklanka,
  • mąka ziemniaczana,, 1 szklanka
  • proszek do pieczenia,, 2 łyżeczki,
  • mleko,, 1 litr,
  • bydyń śmietankowy,, 2,
  • jabłka(najlepiej renety),, 5-6 sztuk,
> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ugotować budynie wg. przepisu. Ucieramy jajka z cukrem, dodajemy margarynę , mąki z proszkiem do pieczenia.Ucieramy na gładką masę.2/3 ciast wykładamy na blaszkę, na ciasto pokrojone w plastry jabłka i wylewamy ciepły budyń. Resztę ciasta rozsmarowujemy na budyniu. Pieczemy ok 45-50 min w tem. 180 st.C.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń