Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto z budyniem i jabłkami(mogą byc inne owoce)

Desery

Autor: kasiao

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 127

Dodano: 11.02.2008

Odsłon: 3220

Jest to przepyszne ciasto.

Składniki

  • 3 szklanki mąki, 1 szklanka cukru, 1 mały proszek do pieczenia, 2 jajka, 1 margaryna, 2-3 budynie, 1 litr mleka, 1 kg jabłek.
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mąkę, proszek i margarynę posiekac jajka z cukrem ubic i dodac do mąki i wyrobic ciasto. wyrobione ciasto podzielic na 1/3 i 2/3. Większą częśc wyłozyc dno blachy, jabłka pokroic na cienkie plastrki i na to wylac gorący budyń. Pozostałą część rozwałkować i przykryć. Piec około 1 godziny w temperaturze 200 stopni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Barbarelka36 03 grudnia 2008 Gościu z 17.02, godz. 11.18 BREDZISZ!!!! Ja zrobiłam dzisiaj to ciasto i jest super!!! A ty faktycznie najpierw upiecz a potem krytykuj! JEST PYCHA! Ja dałam jeszcze polewę czekoladową.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń