Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do każdego ciasta dodaję olej z pestek winogron, z racji tego że ma neutralny smak. Owoce do ciasta i przyprawy mogą być dowolne, wedle własnego uznania. Dodatkowo posypałam wierzch ciasta gotowymi płatkami czekoladowymi.
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 107
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 78
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 107
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 78
Składniki
Wbić dwa całe jajka do miski.
Wsypać cukier brązowy do miski.
Dokładnie zmiksować na puszystą masę.
Do masy dodać konfiturę z czarnej porzeczki.
Ponownie dokładnie wszystko zmiksować.
Następnie dodać olej z pestek winogron, ponownie miksując całą masę.
Dodać cynamon mielony.
Dodać mielony kardamon.
Dodać proszek do pieczenia i mąkę tortową.
Dodać szklankę mleka do masy.
Wszystko dokładnie zmiksować na jednolitą masę.
Małą blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i wylać zawartość ciasta.
Obrać 3 gruszki świeże, wydrążyć gniazda nasienne i pokroić na ćwiartki, a następnie poukładać na ciasto.
Wierzch posypać gotowymi płatkami czekoladowymi.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na około 45 minut.
Po upieczeniu sprawdzić patyczkiem. Smacznego !