Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto z grzanym winem

Desery

Autor: ania_sm

Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 170

Dodano: 08.12.2008

Odsłon: 8561

pyszne ciasto na zimowe wieczory

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Masło ucieramy mikserem na najwyższych obrotach. Stopniowo dodajemy cukier, cukier waniliowy, sól, ucieramy aż masa będzie gładka. Następnie dodajemy jajka nadal ucierając. Mąkę i proszek do pieczenia przesiewamy i dodajemy do masy na przemian z połową grzanego wina. Ucieramy na średnich obrotach. Do całości dorzucamy startą czekoladę. Powstałe ciasto wykładamy na natłuszczoną blachę i pieczemy około 25 min w temp. 180 st. Po wyjęciu i wystudzeniu ciasta, mieszamy resztę grzanego wina z przesianym cukrem pudrem aż powstanie lukier. Lukrujemy ciasto i posypujemy migdałami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Malajka1987 13 stycznia 2010 Mi niestety ciasto nie wyszło rosło i rosło i rosło,aż wylało się z blachy i przez to się nie upiekło :(

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Malajka1987 13 stycznia 2010 Mi ciasto niestety nie wyszło,wciąż rosło i rosło i rosło,wylało mi się z blachy i się przez to nie upiekło :(

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ania_sm 27 stycznia 2009 tak, dwa opakowania proszku do pieczenia.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Garfield 26 stycznia 2009 Aż dwa opakowania proszku do pieczenia?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń