Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto z kokosem

Desery

Autor: Kasia1302

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 216

Dodano: 25.03.2008

Odsłon: 2392

Ciasto bardzo dobre:)

Składniki

  • Biszkopt:
  • 5 jajek
  • 3/4szkl.cukru
  • 3/4 szkl.maki pszennej
  • poltora lyzki maki ziemniaczanej
  • 2 lyzeczki proszku do pieczenia
  • KOKOS:
  • 4 bialka
  • 1szkl.cukru
  • 20dk.kokosu
  • pol cytryny
  • SMIETANA:
  • 1 litr smietany kremowki
  • brzoskwinie
  • 6 lyzek cukru
  • zelatyne na pol litra
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. BISZKOPT: Zrobić z podanych składników biszkopt. KOKOS: Białka ubić na sztywno.Gdy już będą sztywne dodawać powoli cukier dalej ubijając.Jak już bezie dobrze ubite to wsypać kokos i wcisnąć pół cytryny,delikatnie wymieszać.Piec na papierze pergaminowym w piekarniku nagrzanym do 170C około 30 min. SMIETANA: Kremówkę ubić razem z cukrem na sztywno.Brzoskwinie pokrojić w kosteczkę i dodać już do ubitej śmietany.żelatynę rozpuścić w pół. szkl.wody i wlać do śmietany,dobrze wymieszać. BISZKOPT

  2. śmietana

  3. KOKOS Na kokos należy uważać przy ściąganiu z papieru bo lubi się kruszyć!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń