Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto z kremem i pieczonym wiórkami

Desery

Autor: Alicja15

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 420

Dodano: 28.07.2009

Odsłon: 2394

pyszne, łatwe w wykonaniu

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Białka ubić ze szczyptą soli, dodać cukier i nadal ubijać. Dodać żółtka i jeszcze ubijać. Następnie dodać mąkę pszenną, proszek do pieczenia i delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formy o wymiarach 25 na 36 cm. Piec około 25 minut w temperaturze 170 °C. Ostudzić.

  2. Jedną szklanką mleka zagotować. W drugiej szklance mleka rozmieszać mąkę ziemniaczaną, żółtka i wlać do gotującego się mleka. Ugotować i ostudzić. Miękkie masło utrzeć na puszystą masę z cukrem pudrem, dalej ucierając dodawać ostudzony budyń ( czyli to co gotowalismy NIE DODAWAC PRAWDZIWEGO BUDYNIU Z TOREBKI). Gotowy krem budyniowy wyłożyć na ostudzonym biszkopcie.

  3. Wiórki kokosowe zrumienic na masle (najlepiej na patelni duzej) Ostudzic i połozyc na krem

  4. smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Alicja15 28 lipca 2009 jakos zle zdjeci wskoczylo to do przepisu -> Gofry

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń