Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon truskawkowy trwa,dla wielbicieli truskawki polecam pyszne ciasto:)
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 50
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1539
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 55
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 50
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1539
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 55
Składniki
Całe jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę, wsypujemy budynie i przesianą mąkę z proszkiem ,wylewamy na blaszkę i pieczemy 25 minut.
Zimną śmietanę ubijamy dodając cukier puder ,następnie wlewamy 2 galaretki rozpuszczone w 1 szklance wody i dalej ubijamy. Na biszkopt wykładamy cienką warstwę ubitej śmietany,na to układamy pokrojone truskawki i pozostałą część ubitej śmietany. Całość zalewamy 2 galaretkami rozpuszczonymi według przepisu na opakowaniu. Biszkopt można nasączyć 2 łyżkami spirytusu rozpuszczonymi w 0,5 szklanki wody.