Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto z płatkami migdałowymi

Desery

Autor: edzia_13

Przepisów i artykułów: 14 Ocena: 201

Dodano: 11.10.2012

Odsłon: 14303

proste i pyszne ciasto

Składniki

  • CIASTO:
  • 2 i 1/2 szklanki mąki
  • 25 dag margaryny
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 5 żółtek
  • Beza:
  • 5 białek
  • 3/4 szkl. cukru
  • 2 cukry waniliowe
  • KREM:
  • 1, margaryna
  • 1 puszka masy krówkowej
  • Dodatki:
  • paczka płatków migdałowych
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. CIASTO: Z podanych składników zagnieść ciasto i podzielić na 3 równe części. BEZA: Białka ubić z cukrem i cukrem waniliowym.

  2. Każdy surowy placek smarować bezą i piec około 20 w tem. 180st.. Trzeba bardzo uważać przy wyjmowaniu placków z blachy, gdyż są bardzo kruche.

  3. Krem: margarynę utrzeć z masą krówkową. Krem podzielić na 3 części i smarować nim placki-również na wierzchu. Wierzch ciasta posypać obficie płatkami migdałowymi.

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń